Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Me gjurmë në letërsi e kinema, Petrit Ruka nuk jeton më

Është shuar në moshën 67-vjeçare poeti dhe kineasti i njohur Petrit Ruka.

Thuhet se ai vuante prej kohësh nga një sëmundje në zemër.

I ndjeri kishte kryer studimet e larta për Gjuhë Letërsi, ndërsa studimet pasuniversitare ia kishte dedikuar dramaturgjisë filmike. Ky lloj formimi e kishte çuar që të ushtronte pedagogun letrar e më pas skenaristin e regjisorin.

Ka botuar:

“Rinia ime” vёllim, vëllim me poezi, 1978.

“Atdheu fillon tek zemrat”, vëllim me poezi, 1983.

“Mirupafshim, hënë e vendlindjes!”, vёllim me poezi, 1990.

“Vërtitu, kokë e prerë!”, vёllim me poezi, 2000.

“Në zemër bie shi…”, vёllim me poezi, 2003.

“Shtatë mijë shirat e mi”, poezi të zgjedhura, 2008.

“Kalorësi mbi det”, ese monografike për Kadri Roshin, 2009.

E nga ana tjetër, ka realizuar me shume se 30 vepra kinematografike si skenarist dhe regjisor. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts