Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Malta: jo të paguash por të paguhesh nëse e viziton

Duke dashur të ringjallë industrinë e saj të turizmit dhe të shmangë destinacionet rivale, Malta ka në plan t’u ofrojë vizitorëve të huaj një shkëmbim deri në 200 euro nëse ata qëndrojnë për të paktën tre ditë në ishullin mesdhetar këtë verë.

Ministri i Turizmit Clayton Bartolo njoftoi planin, duke thënë se, me shumicën e kufizimeve të COVID të hequra deri më 1 qershor, turistët që rezervojnë pushime verore direkt përmes hoteleve vendas do të marrin një manual, raporton Reuters.

Të dhënat nga Këshilli Botëror i Udhëtimit dhe Turizmit tregojnë se industria e turizmit drejtpërdrejt dhe indirekt përbën më shumë se 27% të ekonomisë së Maltës, por që ky sektor është penguar nga pandemia COVID-19.

Konkretisht, vendi tërhoqi më shumë se 2.7 milion vizitorë të huaj në 2019, por numrat ranë me më shumë se 80% që nga zbulimi i virusit në mars 2020.

Bartolo tha se turistët që rezervojnë strehim në një hotel me pesë yje do të marrin 100 euro secili nga Bordi Turistik i Maltës dhe hoteli.

Në një marrëveshje të ngjashme, ata që zgjedhin një hotel me katër yje do të marrin gjithsej 150 euro dhe ata që rezervojnë një hotel me tre yje 100 euro.

“Plani synon të sjellë hotelet tona në një pozicion shumë konkurrues,” tha Bartolo.

Nga kjo pritet të përfitojnë rreth 35,000 vizitorë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts