Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Komisioni Evropian, gati një ligj kundër kompanive kineze: arsyeja, kjo urë

Komisioni Evropian po përgatit propozime që duhet të mbrojnë kompanitë Evropiane nga konkurrenca e pandershme e Kinës, dhe një shembull i kësaj është Ura Peljesac, e cila po ndërtohet nga kompanitë kineze me fondet e BE, shkruan gazeta gjermane Süddeutsche Zeitung (SZ).

Komisioni Evropian zbuloi të mërkurën një projekt legjislativ që synon krijimin e mundësisë së ndalimit të ndërmarrjeve të subvencionuara nga shteti nga vendet e treta për të marrë përsipër kompanitë e BE. Për më tepër, firmat e mbështetura nga paratë e shtetit duhet gjithashtu të përjashtohen nga tenderimi për kontrata publike.

Në Gjermani, marrjet kineze të kompanive evropiane janë veçanërisht të diskutueshme. Në fushën e kontratave publike, për shembull, fakti që një konsorciumi kinez i është dhënë një kontratë për të ndërtuar një urë të rëndësishme në jug të Kroacisë (Ura e Peljesacit) ka ndezur debate. Firmat e shumta të mëdha evropiane humbën tenderin dhe më pas u ankuan për konkurrencë të padrejtë.

Propozimi i Komisionit përcakton posaçërisht që përpara një marrje të madhe në të ardhmen, firmat e huaja duhet të zbulojnë nëse kanë marrë më shumë se 50 milion euro në subvencione shtetërore në vitet e fundit. Kjo më pas do të vlente për të gjitha marrjet e firmave me një xhiro prej 500 milion euro ose më shumë.

Në të ardhmen, subvencionet shtetërore me një kontratë prej 250 milion euro ose më shumë duhet të shpallen kur të aplikohet për kontrata publike. Gjithashtu, autoritetet e Komisionit Evropian të Konkurrencës duan të jenë në gjendje të hetojnë marrjen e pronave dhe të japin kontrata nën pragjet me iniciativën e tyre.

Nëse propozimi do të zbatohet në të njëjtën mënyrë tani varet nga qeveritë e Shteteve Anëtare të BE dhe Parlamenti Evropian. Ai do të diskutojë ligjin në muajt e ardhshëm dhe më pas do të duhet të marrë një vendim mbi miratimin e tij, sipas OT. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts