Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

BE: Kutia e Zezë, e detyrueshme në makina nga viti i ardhshëm

Nga viti i ardhshëm, një Kuti e Zezë do të jetë e detyrueshme në të gjitha makinat e reja në Bashkimin Evropian, dhe nga 2024, të gjitha automjetet e regjistruara për herë të parë do ta kenë atë.

Kutia e Zezë është një pajisje që duhet të zbulojë në detajet më të vogla gjithçka që ka ndodhur në sekondat para aksidentit automobilistik.

E ashtuquajtura Kuti e Zezë regjistron deri në 41 të dhëna që ndihmojnë në ekspertizë.

Bëhet fjalë për të marrë informacion në lidhje me shpejtësinë e automjetit pesë sekonda para përplasjes, sjelljen e shoferit, nëse ai frenoi, nëse ai kishte manipulime me timonin dhe në cilën përqindje, sa ishte numri i rrotullimeve të automjetit dhe të ngjashme.

Megjithëse shumë nuk e dinë, Kutia e Zezë në industrinë e makinave nuk është e re, disa automjete të reja tashmë e kanë atë.

Zakonisht ndodhet midis shoferit dhe sediljes së pasagjerit në modulin e jastëkut ajror. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts