Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Automjete autonome në rrugët britanike, që në fillim të këtij viti

Automjetet autonome do të shfaqen në rrugët britanike më vonë këtë vit, njoftoi Ministria Britanike e Transportit.

Automjete të tilla, të cilat mund të njohin mjedisin në të cilin janë dhe lëvizin nëpër të me shumë pak ose aspak kontroll njerëzor, do të lejohen në rrugë më të ngadalta dhe do të arrijnë shpejtësi deri në 59 kilometra në orë, tha ministria.

Ministria tregon se kjo teknologji mund të rrisë sigurinë në trafik sepse do të ketë më pak gabime njerëzore, të cilat përbëjnë 85 përqind të aksidenteve.

Ngarje autonome

Teknologjia autonome e ngasjes në makina, autobusë dhe automjete shpërndarëse mund të zvogëlojë gjithashtu bllokimin e trafikut sepse sinjalet e trafikut dhe automjetet do të komunikojnë drejtpërdrejt, duke e bërë rrjedhën e trafikut më të shpejtë dhe duke ulur emetimet, tha ministria.

“Ky është një hap i madh drejt përdorimit të sigurt të automjeteve autonome në Mbretërinë e Bashkuar, e cila do ta bëjë udhëtimin në të ardhmen më të gjelbër, më të lehtë dhe më të besueshëm,” tha ministrja Rachel Maclean. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts