Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Agjencia për barazi gjinore: media të përkrahin gratë në zgjedhjet lokale

Kryeshefja ekzekutive nga agjencia për barazi gjinore, Edi Gusia, ka kërkuar nga mediat që t’u jepet hapësirë më e madhe grave dhe vajzave kandidate në zgjedhjet lokale.

Gusia këtë deklaratë e ka bërë gjatë prezantimit të hulumtimit  “Gratë në mediat e shkruara” për vitet 2014-2015-të.

“Me këtë rast e shfrytëzoj mundësinë ta përcjell mesazhin te mediat për ofrimin e hapësirës adekuate të grave dhe vajzave kandidate në zgjedhjet lokale 2017. Në hulumtimet që i kemi bërë jo vetëm ne si Agjenci por edhe organizatat nga shoqëria civile dhe partnerët ndërkombëtarë jo rrallë herë gratë politikane, gratë kandidate kanë prekur problemin se atyre nuk iu është ofruar hapësira e njëjtë mediatike për të prezantuar programin e tyre dhe për t’u përfaqësuar denjësisht”, tha Gusia.

Duke pasur parasysh rëndësinë e mediave që kanë në formësimin e mendësisë në luftimin e mentalitetit, në çrrënjosjen e stereotipave gjinor, Gusia ftoi mediat që të bashkëpunojnë me gratë kandidate./tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts