Video: InSight ulet me sukses në Mars

Avioni pa pilot i NASA-s, InSight u ul në Mars për të filluar një mision dyvjeçar si objekti i parë njerëzor i projektuar për të eksploruar brendësinë e thellë të këtij planeti.

Inxhinierët në Propulsion Laboratory Jet e (Jet Propulsion Laboratory – JPL) në afërsi të Los Angeles njoftuan uljen me sukses. InSight ka dërguar tashmë disa foto të Planetit të Kuq.

Udhëtimi nga Toka zgjati gjashtë muaj ku janë përshkuar 548 milionë kilometra. Nisja ndodhi në maj nga Kalifornia. Udhëtimi në hapësirë pasi një shpejtësi prej më shumë se 19,000 km/h.

InSight mbart instrumente që zbulojnë temperaturat e planetit dhe fenomenet sizmike që ende nuk janë matur në asnjë vend tjetër përveç Tokës.

InSight do të kalojnë në Mars 24 muaj, që është përafërsisht një vit marsian. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts