Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Video: Erëza që kushton “qimet e kokës”: kultivohet dhe nga shqiptarë

Shafrani është një nga erëzat më të shtrenjta në botë. Çmimi i kësaj erëze me vlera fanntastike për shëndetin, pasi kuron deri në 100 sëmundje, kushton deri afro 30 mijë dollarë kilogrami varësisht variatetit.

Ajo kultivohet kryesisht në Iran dhe Indi, por së fundi kultivuesit e saj janë shfaqur dhe në Kosovë e Shqipëri.

Kualiteti më i mirë përflitet se është në Kosovë. Lexo: http://tesheshi.com/shafrani-ose-ari-kuq-shendetit-flet-shqiptari-qe-kultivon-bimen-cudiberese-ne-mitrovice/

Lulja lulëzon vetëm për 24 orë. Duhen rreth 400 orë punë për të fituar një kilogram. /tesheshi.com/

Saffron is the priciest spice on the planet

This spice can cost over $35,000 per kg. It's even one of the 10 most expensive foods in the world.

Posted by Brut nature on Friday, February 21, 2020

 

auto pjese dak

Related posts