Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Tepër i veçantë: druri që pikon gjak

Njihet me emrin shkencor Pterocarpus angolensis dhe është një dru gjetherënës, me kurorë të gjerë, i cili mund të rritet deri në 15 metra lartësi dhe ka lëvore me ngjyrë të errët.

Lëngu i kuq i këtij druri që rritet në Afrikë, tradicionalisht është përdorur si ngjyrë, ndërsa i kombinuar me yndyrë kafshësh, edhe për produkte kozmetike për fytyrë dhe trup.

Po ashtu besohet se ky lëng ka veti magjike për kurimin e problemeve shëndetësore që paraqiten për shkak të pasqyrës jo të mirë të gjakut, ndoshta, para se gjithash, sepse lëngu i këtij druri ngjason me gjakun, por dhe të shumë problemeve tjera shëndetësore.

Emrin “drugjak” e ka marrë nga lëngu që akumulohet në vendet ku pëson dëmtim një dru i tillë, që duket sikur varrë që gjakon. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts