Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

SMOGU/ KE: Ballkani Perëndimor ka punë të madhe përpara

Përdorimi i karburanteve të ngurta, qymyrit në industri, shkarkimit të gazrave nga automjetet e vjetra etj., janë shkaqet kryesore të ndotjes në Ballkanin Perëndimor, tha Komisioni Evropian të hënën.

“Ne nuk e shohim progresin dramatik që nevojitet, veçanërisht kur bëhet fjalë për shëndetin e qytetarëve,” tha Komisioneri Evropian për Mjedisin, Virginius Sinkevicius.

KE dhe Agjencia Evropiane e Mjedisit theksojnë se ata po punojnë me vendet e Ballkanit Perëndimor për të arritur standarde teknike kur bëhet fjalë për cilësinë e ajrit, dhe kështu të mbrojnë jetën dhe shëndetin e qytetarëve.

Shtohet se vendet e rajonit janë ende duke pritur për një “punë të madhe” në atë zonë, e cila kërkon si vullnet politik ashtu edhe mbështetje financiare.

“Një Marrëveshje e Gjelbër me Ballkanin Perëndimor është duke u përgatitur, në të cilën ne do të përcaktojmë dhe adresojmë sfidat me të cilat përballen vendet. Unë mendoj se kjo është e rëndësishme jo vetëm për rajonin, por edhe për Bashkimin Evropian dhe jam optimist se mund të arrijmë rezultate, të cilat do të jenë të dukshme”, thotë Sinkevicius.

Brukseli vlerëson se numri i vdekjeve të parakohshme të shkaktuara nga ndotja e ajrit po zvogëlohet në BE, por që është akoma në një nivel të lartë.

Eshtë deklaruar se ekspozimi ndaj grimcave të vogla shkaktoi afërsisht 417,000 vdekje të parakohshme në 41 vende evropiane në 2018, nga të cilat 379,000 vdekje ndodhën në BE.

Raporti i Cilësisë së Ajrit në Evropë 2020 tregon se Bullgaria, Kroacia, Republika Çeke, Italia, Polonia dhe Rumania kanë tejkaluar vlerën kufitare të BE për grimcat e imëta (PM2.5) në 2018.

Vetëm katër vende në Evropë (Estonia, Finlanda, Islanda dhe Irlanda) kishin përqendrime të grimcave të imëta që janë nën udhëzimet më të rrepta të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Agjencia Evropiane e Mjedisit nuk ka përgatitur ende një raport përfundimtar mbi ndikimin e ndotjes në shëndet për këtë vit, por pjesa e përpunuar konfirmoi se gjatë pandemisë COVID-19, një rënie e konsiderueshme në përqendrimin e NO2 dhe grimcave PM ishte regjistruar në qytete të mëdha.

Përfundohet se mbyllja e shoqërisë nuk është një mënyrë për të zvogëluar ndotjen, por vetëm zbatimi i vazhdueshëm i politikave mjedisore dhe klimatike në të gjithë Evropën dhe botën. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts