Sipas shkencës këto janë karakteristikat e njerëzve më të lumtur në botë

Të gjithë duan të jenë të lumtur. Ja sepse studimet e psikologjisë pozitive janë theluar akoma më shumë në këtë temë. Vetëm 40% e lumturisë nuk është nën kontrollin tonë, lidhur ngushtë më faktorë gjenetikë, pjesën tjetër e kemi në dorë vetë.

Kështu, sipas sondazheve, analizave, vrojtimeve dhe statistikave të ndryshme, nëpër botë është arritur të mblidhen një sërë të dhënash mbi sjelljet dhe aktivitetet, apo cilësitë e njerëzve më të lumtur në botë. Dhe ato janë:

  1. Marrëdhëniet janë të rëndësishme: njerëz të lumtur janë ata që krijojnë marrëdhënie të forta dhe të shëndosha me njerëzit, u besojnë atyre dhe i përkrahin në shumë aspekte.
  2. Koha ia kalon parasë: shumë njerëz dëshmojnë se do të dëshironin më shumë kohë se sa më shumë para.
  3. Mjaftueshëm para sa për të paguar taksat pa stres.
  4. 4. Ata që ndalen për t’u marrë erë luleve: njerëzit që ndalen të shijojnë mirësitë e momentin janë ndër personat me më pak stres.
  5. Të bësh vepra bamirësie: të përcjellësh një mik deri në aeroport apo të kalosh një pasdite me vullnetarizëm mund t’ju bëj të lumtur më shumë nga se e mendonit.
  6. Djersitje e rregullt: sipas studimeve lumturia lidhet edhe me aktivitetin sportive të vazhdueshëm.
  7. Të blesh argëtimin: shumë njerëz ndihet tmerrësisht të lumtur kur paguajnë për argëtim ose blejnë gjëra të shtrenjta për kënaqësi personale si një raketë tenisi apo një libër voluminoz.
  8. Meditimi është një tjetër faktor lumturie.
  9. Të kalosh kohën më miq, sidomos me miq të lumtur dhe pozitivë të cilët të përcjellin pozitivitet në jetën tënde. /tesheshi.com/
auto pjese dak

Related posts