Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Shqipëria jo më në monitorim për pastrim parash

Republika e Shqipërisë nuk do të jetë më pjesë e grupit të vendeve që janë nën monitorim të vazhdueshëm për pastrim parash dhe financim të terrorizmit.

Kështu deklarohet nëpërfundimet e raportit të grupit Onsite Team të ICRG. Raporti, i cili është diskutuar dhe miratuar në seancën e rradhës të ICRG në Paris, në datat 24-25 shkurt, pasqyron rezultatet në përfundim të një pune gati një-vjeçare.

Shqipëria është vendi që ka plotësuar të gjitha mangësitë e raportuara në vite nga FATF (Financial Action Task Force), që monitoron zbatimin e masave kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit në botë. Shtetet anëtare tëkëtij grupi kanë vlerësuar përpjekjet e bëra nga Shqipëria në këtë drejtim.

Sipas raportit, Shqipëria ka adresuar artikujt në planin e veprimit dhe se “zbatimi ka filluar dhe është duke u mbështetur nga qeveria”, përfaqësuesit e së cilës, sipas të njëjtit burim,“treguan një angazhim të fortë për detyrat e tyre në sektorin ligjor dhe financiar, duke reflektuar njohuri të thella dhe vetëdije të fortë në zbatim tëdetyrave të lëna”.

Vlerësimi është dhënë nga Guida Ndërkombëtare e Riskut të Shteteve dhe FATF, Task Forca për Aksionin Financiar, që janëtë dyja organizata botërore të cilat bëjnë analizën e shteteve në këtë drejtim.

Me marrjen e këtij vendimi, Shqipëria nuk do të bëjë më pjesë në grupin e vendeve që janë nën monitorim të vazhdueshëm për pastrim parash dhe financim terrorizmi.

Ky rezultat është rrjedhim logjik i reformave të ndërmarra gjatë dy viteve të fundit, reforma, të cilat tashmë kanë bërë qëShqipëriatë ketë imazh pozitiv, jo vetëm në sytë e institucioneve ndërkombëtare, por edhe në sytë e investitorëve të huaj.

Angazhimi i fortë i Qeverisë Shqiptare për të shënuar rezultatet e kërkuara në sektorin ligjor dhe financiar, e ka bërë vendin më të besueshëm, qëdo të thotë më tepër investime vendase dhe të huaja, ritme më të larta në treguesit e rritjes ekonomike dhe të punësimit.

auto pjese dak

Related posts