Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Qumështi i devesë, ja supervlerat që pak ia njohim

Pak mund të keni dëgjuar për përdorimin në kohë të sotme të qumështit të devesë, por ky lloj qumështi ka qenë lloji kryesor i qumështit i konsumuar nga shumë kultura për shumë breza.

Edhe pse nuk është lehtë i qasshëm sa qumështi i lopës, ai ka një numër përparësish të mbi këtë të fundit, duke përfshirë ushqyes të fuqishëm dhe përbërje kimike të mirë.

Për gjenerata me radhë, ky qumësht është përdorur vetëm për mbijetesë në shumë kultura, por duke pasur parasysh përfitimet e pamohueshme shëndetësore në krahasim me format më tradicionale të qumështit, ka pasur një rritje të madhe. Megjithatë, është jashtëzakonisht shtrenjtë të sigurohet qumështi i devesë, pasi është afërsisht pesëdhjetë herë më i kushtueshëm se qumështi i lopës.

Gjithashtu mund të jetë e vështirë të gjesh furnizim të besueshëm të qumështit të devesë në zonën ku jetoni, por në disa tregje ushqimore të specializuara ka gjasa të gjendet.

Ky qumësht është lloji që më së tepërmi i përngjan qumështit të nënës dhe jep një përzierje ideale ushqyese, me përfitime shumë më të mira sesa alternativat tjera të zakonshme.

Ai gjithashtu është i mbuluar me nivele shumë më të larta të hekurit, vitaminës C dhe proteinave, si dhe ka më pak yndyrë.

Përfitimet shëndetësore të qumështit të devesë përfshijnë parandalimin e diabetin, përmirësimin e sistemit imunitar, nxitjen e qarkullimit të gjakut, zvogëlimin e reaksioneve alergjike dhe nxitjen e rritjes dhe zhvillimit trupor. Ky qumësht ka veti mbrojtëse kundër disa sëmundjeve autoimune dhe njihet si aleat i shëndetit të zemrës. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com