Auto Dak
Auto Dak

Prishtina dhe Shkupi shfuqizojnë masat e tregtisë reciproke

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë e Kosovës hoqi ndalimin për importin e mjaltit dhe patateve nga Maqedonia Veriore, pasi kjo e fundi hoqi taksën për importet e peshkut dhe produkteve të peshkut nga Kosova.

Kosova njoftoi se Maqedonia Veriore ka vendosur heqjen e ndalimit të importit të peshkut nga Kosova pasi ushtruesi i detyrës së ministrit të Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala iu përgjigj masave të ndërsjellta që ndalojnë importin e mjaltit dhe patateve nga ai vend.

Ndalimi është hequr pas një takimi të mbajtur nga delegacionet e të dy vendeve në Prishtinë dhe është rënë dakord për masat për të kapërcyer pengesat në tregtinë e produkteve të caktuara ndërmjet Kosovës dhe Maqedonisë Veriore.

Në atë kohë, Ministri i Ekonomisë së Maqedonisë Veriore, Kreshnik Bekteshi, argumentoi pse vendi vendosi tarifa, dhe se këto masa u vendosën jo vetëm për Kosovën, por për të gjitha vendet që nuk monitorojnë vezët e peshkut dhe peshqit, me qëllimin e vetëm që vendi i tij mund të kërkojë eksportet në vendet e Bashkimit Evropian.

Për shkak të tarifave që Maqedonia Veriore i vendosi Kosovës për importet e peshkut dhe produkteve të peshkut në qershor, Kosova ndaloi importin e mjaltit dhe patateve nga Maqedonia Veriore si masë reciproke. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts