Auto Dak
Auto Dak

Politikanët, shumë herë më të ekspozuar ndaj problemeve mentale

Politikanët janë shumë herë më të ekspozuar ndaj problemeve mentale sesa njerëzit e tjerë që kanë pozita publike menaxheriale apo profesione të tjetra.

Ky është përfundimi në të cilën kanë ardhur studiuesit nga revista shkencore BMJ Open e Britanisë së Madhe.

Për më tepër, ndërgjegjësimi për shërbimet  konfidenciale dhe qasja ndaj tyre ato është e ulët, siç është edhe gatishmëria për të hapur temat mbi shëndetin mendor tek zyrtarët e caktuar partiak apo liderët e shteteve.

Studimi i bërë në Parlamentin e Britanisë së Madhe, nxjerr të dhëna se 26% prej ministrave dhe deputetëve ankoheshin për mungesë të koncentrimit, pagjumësi, ndjenjë të fajit dhe frikë.

Gjithashtu shumica e tyre kishin deklaruar se nuk bënin aktivitete fizike apo aktivitete të tjera që do t’i ndihmonin në zvogëlimin e stresit të përgjithshëm që e mbajnë. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts