Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ngacmimi “Trump”, Twitter merr një vendim…

Tani e tutje, Twitter do të shënojë dhe zvogëlojë numrin e llogarive mediatike nën kontrollin financiar dhe editorial të një vendi.

Twitter tha në një deklaratë se synonte të kufizonte fushatat me ndikim politik.

“Për dallim nga të pavarurit, media e lidhur me shtetin shpesh përdor ngjarjet aktuale për qëllime politike,” tha administrata e Twitter.

Autenticiteti i shkëmbimit të informacionit
Rrjeti social deklaron se po forcon masa të tilla për të ruajtur reputacionin e tij dhe vërtetësinë e shkëmbimit të informacionit, veçanërisht para zgjedhjeve presidenciale në SHBA, të cilat do të zhvillohen në fillim të nëntorit.

Twitter më parë ka ndërhyrë në cicërimat e një “burri shteti”, siç janë tweet-et e Trump, kur u shtua një paralajmërim në disa nga komentet e tij në atë rrjet shoqëror se faktet nga postimi duheshin verifikuar.

Masat nuk do të ndikojnë në mediat e financuara nga shteti, por politika editoriale e së cilës është e pavarur prej tyre, ku veçohet BBC dhe Radio Kombëtare Amerikane Publike (NPR). /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts