Nga Ermir HOXHA: PPP, asgjë para LGBT!

Po të vësh re me kujdes, çdo gjë që buron prej tyre është një nonsens logjik; është një delikuencë mendimi, qëndrimesh e protagonizmi gjithashtu. Liria është i vetmi konvencion ku kapen, dhe, edhe pse atë e kanë patur – gjersa është diçka e rrafshit intim, e pakushtëzuar nga rende sociale e politike – marrëzia e shprehur në llojin e devijancës i ka bërë që në emër të saj t’jua marrin lirinë të tjerëve.

Askund me shumë se te homoseksualët nuk do e hasësh prirjen për të kundërtën e aksiomës morale “liria ime mbaron aty ku nis e jotja”. Te ata është “liria ime është rrëmbimi i tëndes”. Ndaj dhe janë kaq të pamëshirshëm. Janë pra devijantë në gjokse. Te ata kurrë nuk do gjesh, paçka preferences së ndryshme seksuale, një vetëdije të lartë shoqërore, një dhembshuri njerëzore, një ideal human apo patriotik. Të tilla ndjesi a kredo të brendshme, te qënia e tyre nuk ekzistojnë.

Ja, në këto kohë të rënda që përjeton Shqipëria, ku problematikat sociale gati po e asfiksojnë nga shkalla e lartë e depresionit, ata nuk e kanë për gjë që ta trazojnë akoma dhe më tepër. Nuk kanë droje, reflektim, ndjeshmëri të holla. Janë agresivë ndaj gjithçkaje dhe çdokujt që nuk është si ata, nuk i nënshtrohet pushtetit të tyre. Dhe e gjitha buron nga të qënit thelbësisht të padrejtë.

Në një kuptim etik e jo vetëm, ata janë marrëzisht të padrejtë. Dhe ata nuk mund të pretendojnë drejtësi në gjykimin ndaj tyre, gjersa promovojnë një padrejtësi të llahtarshme. Ata kanë ardhur në këtë botë nga natyrshmëria, nga lidhja mes një mashkulli e një femre, nga një çiftëzim që përbën dhe një mrekulli në planin shpirtëror e fizik, një kryevepër arti sensual, prej së cilit buron njeriu, vijon jeta, ekzistenca njerëzore. Ata do kishin të drejtë ta promovonin dëvijancën e tyre vetëm nëse do ishin produkt devijance, që po ashtu mrekullisht nuk kanë gjasë të jenë. Ndaj, nëse ata duan vërtet të jenë në “rregull me veten”, legjitim në kuazën e tyre, duhet më parë të vrasin veten, të ikin nga kjo botë si krijesa çiftëzimi mashkull-femër, për të riardhur sipas asaj që ata promovojnë.

Mbi biçikletat ku ata hipin e ecin, le të çmontojnë gjithë rregullin mekanik të lëvizjes dado/bullon, le t’i shndërrojnë sipas preferencës së tyre seksualo-mekanike, e ta shohin si do mbeten si hunj në vend. Sepse, siç tha dhe i fismi Dritan Shano, me ata çdo gjë vdes!

P.S. Një irritim ka shkaktuar në shoqërinë shqiptare e famshmja PPP. Një pjesë e njerëzve mendojnë se pas këtij ankronimi fshihet vetë djalli i korrupsionit. Por nuk është gjithsesi ndonjë gjëmë e madhe. Edhe pa PPP, te ne si shqiptarë nuk ka gjë që e shkul bindjen deri në fiksasion se qeveria – dhe çdo qeveri – vjedh e korruptohet. Problemi më i madh është LGBT – që tashmë ngarkohemi t’i vëmë dhe dy gërma të tjera nga pas – pasi të merr dhe erzin, nderin, moralin, dinjitetin, emrin ledhatues Njeri. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts