Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Misoni i Cakajt në Prishtinë: Tirana, në fushatë të përbashkët për njohjet e Kosovës

Ministri shqiptar i Punëve të Jashtme Gent Cakaj tha të mërkurën se ai u propozoi autoriteteve të Kosovës që të fillojnë një fushatë për njohjen e Kosovës përmes mjeteve të përbashkëta financiare.

Ai i propozoi homologut Glauk Konjufci që të nënshkruajnë një marrëveshje përtë ndërmarrë lobim të përbashkët për njohjen e Kosovës.

Ai gjithashtu sugjeroi që në seancën e ardhshme të qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë në Shkodër, të nënshkruhen dy marrëveshje – për ndarjen e kostove në fushatën e lobimit dhe transferimin e përvojës në eurointegrim

Në këtë kuadër, Presidenti Thaçi tha se Cakaj i kishte dhënë kësaj ideje shpresë dhe dinamizëm të ri në një kohë të “konsolidimit të raporteve”.

Cakaj mësohet t’i ketë thënë Thaçit se “Kosova ka qenë një nga detyrat dhe detyrimet që nga dita e parë në Ministrinë e Jashtme shqiptare”.

Vetë Cakaj vjen nga Kosova dhe është një disa zyrtarëve në qeverinë e Ramës që i përket “anës tjetër” të kufirit të një kombi. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts