Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Merkatoja e janarit, FIFA: xhiroja, 1.15 miliardë dollarë

Klubet e futbollit në të gjithë botën shpenzuan 1.15 miliardë dollarë për transferimet e janarit.

FIFA ka lëshuar një raport mbi transferimet në botën e futbollit të bëra nga 1 janari deri më 31 janar të këtij viti.

Raporti është krijuar duke përdorur Sistemin e Analizës së Transferit ITMS.

Raporti thotë se janë bërë 4,108 transferime në botën e futbollit muajin e kaluar, me 6.6 përqind rritje nga numri i transferimeve të bëra në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Klubet shpenzuan 1.15 miliardë dollarë për këto transferime, duke u rritur 4.3 përqind nga viti i kaluar.

Pesë “Ligat e Evropës”, të përbëra nga Premier League angleze, La Liga spanjolle, Seria A italiane, Bundesliga gjermane dhe Ligue 1 franceze, tradicionalisht fitojnë më shumë para në transferime, gjë që u konfirmua dhe kësaj here.

Pjesa e tyre në numrin e transferimeve të realizuara në janar është 14.1 përqind, ndërsa në shpenzimet totale është 71.8 përqind. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts