Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kombet e Bashkuara: rënie dramatike e popullsisë në Evropën Juglindore, ja ç’vend kryeson

Rënia dramatike e popullsisë në vendet e Evropës Juglindore, kryesisht për shkak të zhvendosjes së të rinjve, minon aftësinë e atyre vendeve për të ruajtur sistemin ekzistues të mirëqenies, paralajmëruan Kombet e Bashkuara të hënën.

KB vlerëson se deri në vitin 2050, Bullgaria do të humbasë një të katërtën e popullsisë së saj aktuale dhe se të gjitha vendet përreth do të humbasin popullsinë e tyre në dekadat e ardhshme.

“Për shkak të më pak fëmijëve dhe emigracionit të madh, popullsia e vendeve të Evropës Juglindore po zvogëlohet dhe plaket. Për dallim nga Evropa Perëndimore, nuk ka tendencë që emigracioni të mbushë hendekun”, tha Alana Armitage, drejtoreshë e Fondit të Popullsisë për Evropën Lindore dhe Azinë Qendrore në Kombet e Bashkuara.

Popullsia më pak në moshë pune shtron çështjen e qëndrueshmërisë së sistemit aktual të sigurimeve shoqërore, përfshirë pensionet, komentoi Armitage.

Armitage beson se mbrojtja më e mirë e fëmijëve, orari më fleksibël i punës, pushimi i lehonisë për të dy prindërit … janë disa nga zgjidhjet për të adresuar problemin demografik. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts