Idilizmi në Santorini: vendim për trajtim njerëzor të mushkave e gomerëve

Autoritetet e ishullit idilik të Santorinit në Greqi, vendosën për një sërë masash imponuese ndaj pronarëve të mushkave e gomerëve në zonë, për t’i trajtuar ato me njerëzisht, sidomos në këto kohë temperaturash të larta.

Vendimi erdhi pas një përplasjeje mes aktivistëve të të drejtave të kafshëve dhe pronarëve të tyre.

Kështu, katërkëmbëshave të njohura si kafshë pune, do mund t’u ofrohet ushqim më cilësor, ngarkesë e kufizuar, pushim gjithashtu, e qëndrim në hije në kohë vape.

Në Santorini këto gjëra shikohen me shumë ndjeshmëri. Autoritetet aty vendosën dhe një kufizim mbi numrin e Kroçerave që mund të vijnë, por edhe mbi numrin e turistëve.

Kështu përkthehet idilizmi në Santorini. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts