“I dashur armik”: takimi miqësor i ushtarëve të Koresë së Veriut e asaj të Jugut në kufi (video)

Ushtarët e Koresë Veriore dhe asaj Jugore kaluan kufijtë e zonës së çmilitarizuar midis dy vendeve për të kontrolluar përparimin e çmontimit të pikave kufitare.

Vizitat e ndërsjellta dhe inspektimet miqësore, të parat që pas Luftës Koreane, janë pjesë e një marrëveshjeje ku secili shtet është angazhuar për heqjen e 10 pikave të demarkacionit të kufirit në një zonë të demilitarizuar, përfshirë një të parë të vizituar nga udhëheqësi i Koresë së Veriut, Kim Jong-un.

Në një videoklip të përbashkët nga Zyra e Presidentit të Koresë së Jugut, ushtarët po shtrëngojnë duart para se të kalojnë kufirin e zonës së çmilitarizuar.

Ministria e Mbrojtjes e Koresë së Jugut ka postuar më parë pamjet e Koresë së Veriut duke shkatërruar pikat e saj kufitare.

Koreja e Veriut thuhet se ka 160 pikësime kufitare në zonën e çmilitarizuar, dhe Korea e Jugut ka rreth 60 sosh. /tesheshi.com/

남북 GP 상호 현장검증: 신뢰로 평화의 한반도를

<남북 GP 상호 현장검증: 신뢰로 평화의 한반도를>"안녕하십니까! 반갑습니다!" 북측의 육군상좌 리종수와 남측의 윤명식 대령, 남과 북의 군인들이 판문점 남북정상회담 군사협정으로 합의한 GP철수를 검증하기 위해 만났습니다. 정전협정 후 65년 만에 이뤄지는 상호검증의 역사적인 현장. 신뢰를 쌓아가는 가운데 평화도 쌓여갑니다.

Posted by 대한민국 청와대 on Wednesday, 12 December 2018

auto pjese dak

Related posts