Haradinaj: gati të heqim taksën ndaj Serbisë me një garanci ndërkombëtare


Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj tha se Qeveria e Kosovës është e gatshme që të pezullojë taksën mbi mallrave nga Serbia dhe Bosnja me garanci ndërkombëtare për nënshkrimin e një marrëveshje përfundimtare që do të rezultojë në njohjen e Kosovës.

Ai shkroi në Facebook se tarifat do të vazhdojnë të jenë në fuqi “për aq kohë sa ne kemi një sugjerim për takime të pasuksesshme, pa afate objektive dhe të përcaktuara qartë, pa kontratë të rënë dakord, pa garanci ndërkombëtare se do të nënshkruajnë marrëveshjen përfundimtare që rezulton në njohjen.”

“Përderisa kemi vetëm sygjerime për takime dialoguese të pafrytshme, pa objektiv dhe pa afate qartë të përcaktuara, pa kontratë të paradakorduar dhe garancë ndërkombëtare, që do të nënshkruhet marrëveshja përfundimtare që rezulton me njohje, taksa vazhdon të mbetet në fuqi.

Jam thellësisht i bindur për mundësinë e arritjes së marrëveshjes gjithëpërfshirëse ligjërisht obliguese me Serbinë, që rezulton me njohje. Ne intensivisht po punojmë për një kontratë përfundimtare, marrëveshje finale, me ç’rast edhe dorëzuam Librin e Madh me kapituj dhe Draftin e kësaj marrëveshjeje. Tërë këtë përmbajtje e kemi zhvilluar me qëllim për t’u siguruar se kur ulemi me Serbinë të kemi materie të qëndrueshme, me fakte dhe argumente.

Vendosja e taksës ndaj produkteve të Serbisë nuk ka për qëllim pengimin dhe prolongimin e arritjes së marrëveshjes gjithëpërfshirëse ligjërisht obliguese me Serbinë, që rezulton me njohje.

Përkundrazi, Qeveria e Kosovës do ta pezullonte përkohësisht taksën, vetëm pas garancës ndërkombëtare, se do të ulemi për ta nënshkruar marrëveshjen përfundimtare, e cila duhet të rezultojë me njohjen reciproke. Garanca do të thotë që ekziston një materie, kontratë e dakorduar në parim dhe pret vetëm nënshkrimin e kësaj marrëveshjeje, që rezulton me njohje”, shkroi Haradinaj.

Sipas tij, garancia do të thotë se ka një kontratë rënë dakord në parim dhe pritet vetëm nënshkrimin e kësaj marrëveshjeje, e cila do të rezultojë në njohjen. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts