Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Gjithë ushqimet e pijet që një femër duhet të evitojë gjatë shtatzënisë

Shtatzënia është një nga periudhat më vitale dhe më delikate në jetën e gruas. Megjithatë, është më e rëndësishme se kurrë që në këtë periudhë të ushqeheni shëndetshëm.

Kjo do të thotë të tregoni vëmendje se çfarë hani dhe të siguroheni të mënjanoni ushqimet dhe pijet e dëmshme.

Ushqime të caktuara duhet të konsumohen rrallë, ndërsa të tjerë duhet të mënjanohen krejtësisht.

Më poshtë gjeni 11 ushqime dhe pije që duhet të mënjanohen ose të minimizohen gjatë shtatzënisë.

Peshk me nivel të lartë mërkuri

Peshku i papërpunuar ose i pagatuar sa duhet

Mishi i (pa)përpunuar i gatuar jo aq sa duhet

Vezët e gjalla

Mishi i organeve

Kafeina

Lakrat e papërpunuara

Prodhimet e palara

Qumështi, djathi dhe lëngu i frutave të papasterizuar

Alkooli

Ushqimet e përpunuara. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts