Auto Dak
Auto Dak

Gjermani në një recesion teknik: rënie e investimeve

Gjermania u zhyt në një recesion teknik në tremujorin e dytë. Produkti i brendshëm bruto i Gjermanisë ra 0,1 përqind gjatë asaj periudhe, tha Destatis.

Në tremujorin e dytë, sipas Destatis, të gjitha efektet negative të luftës tregtare dolën në dritë. Prandaj, kontributi i eksporteve neto ishte negativ. Për më tepër, barra për ekonominë gjermane në tremujorin e dytë ishte një rënie në investimet në ndërtim.

Kjo situatë nuk është e papritur. Konkretisht, në vlerësimin e tij të fundit për ndjenjën gjermane të konsumatorit, Instituti Ifo për Kërkime Ekonomike uli indeksin e tij të optimizmit nga 2,2 negativët tashmë në qershor në negativin 5.7 në korrik, nivelin më të ulët në shtatë vitet e fundit dhe për herë të parë në këtë shekull. Që do të thotë se “pesimistët ekonomikë” në Gjermani i tejkaluan optimistët. /tsheshi.com/

auto pjese dak

Related posts