Fshati ku flitet gjuha e vecantë dhe e pazbuluar deri tani

Një zbulim i papritur është bërë në një nga zonat me të bukura por edhe më të izoluara të planetit.

Sipas “Fox News”, në një fshat të vogël përgjatë lumit Pergau në Sungai Rualu në Malajzi, janë gjetur njerëz që flasin një gjuhë të panjohur.

Mësohet se gjuha e tyre quhet Jedek dhe flitet nga rreth 280 njerëz.

Por ajo që i ka habitur të gjithë ka qenë fakti se në këtë fis disa gjëra në jetë janë shumë më të avancuara se shumë kultura tjera më të zhvilluara.

Në këtë komunitet ka barazi gjinore më të madhe sesa në shoqëritë perëndimore. Ata nuk e miratojnë dhunën apo rivalitetin midis fëmijëve./tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts