Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

FOTOT/ Dëmtohet shtëpia-muze e Abatit Preng Doçi në Mirditë

Dëmtohet rëndë shtëpia ku ka jetuar një prej figurave të ndritura të kombit dhe kulturës shqiptare, Abati i Mirditës, Preng Doçi.

Shtëpia, e cila është shpallar Monument Kulture tashmë po i nënshtrohet një ndërhyrje themelore të arkitekturës duke dëmtuar rëndë jë vetëm kontekstin historik të saj, por edhe atë arkitekturor.

16481_873187359421229_5409499411547304486_nNë fakt, ende nuk ka asnjë lajm nga Instituti i Monumenteve të Kulturës mbi këtë dëm të rëndë ndaj këtij objekti me vlerë të kujtesës historike dhe kulturore të shqiptarëve.

Abati i njohur i Mirditës, ka qenë ndër personalitetet e shquara të Rilindjes Kombëtare, duke u shndërruar në një pikë të rëndësishme të emisarëve të huaj, të cilët merrreshin me çështjen shqiptare.

1795762_873187356087896_4145090881189485897_nShtëpia e tij në Orosh të Mirditës ka qëne streha e një sërë personaliteteve të njohura të këhës, të cilët janë marrë me çështjen shqiptare.

Tashmë kjo shtëpi nuk ekziston më nga  ndërhyrja që po i bëhet me çimentë dhe beton.

/tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts