Atletet e çuditshme: ecni dhe mbushni baterinë e celularit

Shkencëtarët e Universitetit të Wisconsin-Madison kanë krijuar një palë atlete që kanë kapacitet të mbushin baterinë e telefonit teksa ecim.

Atletet “InStep NanoPower” janë të pajisura me teknologjinë që përdor energjinë kinetike të gjeneruar nga ecja. Këtë energji e shfrytëzojnë për rimbushjen me bateri të telefonave.

Ato kanë kapacitet që të krijojnë energji deri në 10 watt për metër katror, mjaftueshëm për të mbushur telefonin tuaj me 2 watt. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts