Anash dhe nën “Morandi”-n e viteve ’80, Artan Shkreli ofron foto të rralla nga kaosi urban xhenovez

Urbanisti dhe arkitekti Artan Shkreli, i dalë dhe ky nga shkolla italiane, ka ofruar një set fotosh të rralla nga ura “Morandi” në Genova, në vitet ’80. Më saktë nga ajo çfarë ndodhte nën tëo se anash saj, një morri ndërtimesh që shpërfaqin një kaos urban alla shqiptar.

“çka ne asnje menyre nuk duhet te ndodhe… rezultat jo vetem i planifikimit abuziv por edhe i legalizimeve “sentimentale”

(fotot nga nje reportazh i viteve ‘80 te fotografit M. Guyot Borg ne Uren Morandi ne Genova)”, shkruan Shkreli, si diçiturë për pamjet e ofruara bardh e zi, nga e djeshmja e asaj ure që sot bart emrin e një tragjedie. /tesheshi.com/  

 

auto pjese dak

Related posts