Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Zbulohet misteri i fotografisë: A është ky Van Gogh?!

Është një fotografi e vitit 1887 e cila ka bërë që të nisin diskutime të zjarrta mes Francës dhe Hollancës. Studiuesit kanë dalluar një fotografi të Vincent Van Gogh, piktorit të famshëm holandez, i njohur gjerësisht për autoportretet e shumta dhe për interesin ndaj peizazhit dhe natyrës së vdekur.

Ai është burri i tretë nga e majta në fotografi. Një zotëri me mjekër dhe me një llullë në buzë, i cili shikon me interes drejt objektivit.

Van GoghNuk është e thjeshtë të dallohet nëse bëhet fjalë për Van Gogh apo jo. Piktori nuk i pëlqente fotografitë dhe nuk ka shumë dëshmi vizive të tij në moshë të rritur, me përjashtim të autoportreteve. Ai luftonte cdo ditë me problemet e shëndetit mendor, mes së cilave bipolarizmi, epilepsia dhe skizofrenia. Piktura ishte e vetmja mënyrë për të ruajtur qetësinë dhe shëndetin e tij në parametra normale.

Në fotografi është i pranishëm edhe Paul Gauguin, mashkulli i fundit në të djathtë. Ekspertët e Muzeut Van Gogh në Amsterdam,pas vëzhgimeve të shumta kanë konkluduar se burri në fotografi nuk është piktori, duke qenë se nuk i ngjan autoportreteve të tij.

Fotografia ka dalë në ankand në Bruksel, por pavarësisht misterit, ajo nuk e ka kaluar çmimin prej 120 mijë euro. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts