Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Zbulim i bujshëm në Amazon: specie e re me ngarkesë elektrike rekord

Dy specie të reja të tipit ngjala elektrike, janë gjetur së fundi në Amazon, sipas The Guardian.

Njëra nga këto është Electrophor voltai me një ngarkesë një rekord prej 860 volt. Speciet e reja janë zbuluar nga hulumtimi i ADN-së.

Për studiuesit, kjo është dëshmi e larmisë së jetës së egër në pyjet e Amazonës. Zbulimi është një tregues i rëndësisë së mbrojtjes së këtij habitati nga shpyllëzimi, prerjet dhe zjarret.

Zoologu në Muzeun e Natyrës David de Santana, beson se përkundër veprimtarisë njerëzore në Amazon, “ne mund të presim zbulime të peshqve të mëdhenj siç janë këto dy ngjala elektrike”.

Kjo është një kujtesë për faktin se ngjalat elektrike ishte frymëzim për hartimin e baterisë së parë elektrike.

Ekzistojnë tre lloje të tillë ngjalash: Electrophaurs electrius, Electropharus voltai dhe Elecetropharus varii, sipas The Guardian. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com