Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Zaev: Ky është plani unë me Bullgarinë

Kryeministri i Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, njoftoi se negociatat politike me Bullgarinë për zgjidhjen e mosmarrëveshjes do të rinisnin pas zgjedhjeve në atë vend dhe se një Plan Veprimi për Marrëveshjen e Miqësisë do të punohej deri atëherë.

Ai u tha gazetarëve se “procesi i negociatave zyrtare ka mbaruar dhe ai beson se procesi i zbatimit të Planit të Veprimit (mbi zbatimin e Traktatit të Miqësisë dhe Fqinjësisë së Mirë) do të vijojë dhe se negociatat politike do të fillojnë menjëherë pas zgjedhjeve në Bullgari (prill)”.

“Eshtë gjithmonë irracionale dhe e pakujdesshme të negociosh çështje politike para zgjedhjeve. Por ne mund të punojmë në Planin e Veprimit, infrastrukturën, sportet, arsimin, shoqërinë e informacionit, turizmin dhe detyrime të tjera në mënyrë që të forcojmë miqësinë midis dy vendeve,” tha Zaev, siç raportohet nga media lokale.

Kryeministri i Maqedonisë Veriore konfirmoi se deputetët së shpejti do të informohen për detajet e shkëmbimit të ideve dhe propozimeve me Bullgarinë për zgjidhjen e mosmarrëveshjes, për shkak të së cilës Sofja bllokoi fillimin e negociatave të Shkupit me Bashkimin Evropian.

“Në seancën e Komisionit parlamentar të Politikës së Jashtme, deputetët do të informohen në lidhje me detajet e shkëmbimit të ideve midis grupeve të punës dhe ministrave të jashtëm të Maqedonisë Veriore dhe Bullgarisë”, tha ai.

Zaev tha se data e saktë e seancës do të bihet dakord në koordinim me kryetarin e Komitetit të Politikës së Jashtme. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts