Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Vizatimi më i vjetër i një kafshe, 45.500 vjet më parë: derr a çfarë?

Arkeologët besojnë se ata kanë zbuluar vizatimin më të vjetër të një kafshe të pikturuar nga njeriu, dhe kjo është një foto e një derri 45,500 vjet më parë në një shpellë në ishullin indonezian Sulawesi, një vend i njohur si Leang Tedongnge.

Testet paraprake zbuluan se vizatimi, i cili u zbulua në vitin 2017, është 45,500 vjet i vjetër, por duke provuar se këto të dhëna zgjatën vite, sipas një studimi të ri të botuar në Science Advances.

Një derr i egër në një shpellë aty pranë

Ekzistojnë disa fotografi të derrave, dhe njëri dallon – ekziston një derr i madh në një garë, pas të cilit janë duart që përpiqen të arrijnë kafshën.

Eshtë e mundur që vizatimi të jetë bërë disa vjet më parë, sepse u përdorën ngjyra të ndryshme për të përfunduar këtë punë, ndërkohë që dhe një derr i egër u vizatua në një shpellë aty pranë, edhe ai vizatim i vjetër rreth 32,000 vjet. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts