Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Video: Boeing dhe Saab po zhvillojnë avionin e avancuar T-X

Boeing ka kontraktuar Saab me projektin T-X për punën e parë EMD për një aeroplan të ardhshëm, i cili do të zgjasë deri në vitin 2022.

Saab do të fillojë fazën e parë të inxhinierisë dhe zhvillimit të produktit – EMD në një program trajnimi pilot të avancuar, i njohur si T-X, raporton Defender.

Prodhuesi suedez ka thënë se do të marrë 117 milionë dollarë deri në vitin 2022 për të zhvilluar EMD në një aeroplan të ri që do të zëvendësojë Northrop T-38 Talon.

Boeing më parë mori një kontratë fillestare prej 813 milionë dollarë për fazën e parë të inxhinierisë dhe zhvillimit të produkteve, si pjesë e programit T-X që arrinte në 9.2 miliard dollarë.

Kontrata e Saab erdhi pas skadimit të të gjitha afateve për ankesat kundër vendimit për të zgjedhur Boeing / Saab.

Aeroplani i prototipit BTX është një platformë me një vend në versionin e dyvendësh në kabinë, i modeluar në një në avion luftarak Lockheed Martin F-35 Lightning II.

Aktualisht, dy prototipa (BTX1 dhe BTX2) fluturojnë në St Louis, Misuri, ku Boeing do të prodhojë të gjitha T-X-të e ardhshme. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com