Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

VETËVIKTIMIZIMI/ Kontraversi Vulin: pse rajoni duhet të jetë i lumtur nga armatosja e Serbisë

“Forcimi i Forcave të Armatosura Serbe është një garanci e sigurisë dhe paqes në Ballkan, dhe vendet përreth duhet të jenë vërtet të lumtur për forcimin tonë, sepse sa herë që Serbia ishte e fortë dhe serbët mbroheshin, pa u përpjekur të dëboheshin dhe asimiloheshin nga diku, kishte paqe në Ballkan”. është kjo teza serbe e promovuar së fundi nga njeriu i cili njihet mbi deklarimet e tij kontgraverse,  ministri serb i Mbrojtjes Aleksandër Vulin.

Duke iu përgjigjur shqetësimeve rajonale, përfshirë dhe ato të SHBA mbi një armatosje nga Rusia, ku veçon marrja e sistemit anti-ajror “Pancir”, Vulin në faktm mbrojti linjën e vetëviktimizimit serb, duke përligjur kështu armatosjen.

“Çdo forcim i Forcave të Armatosura të Serbisë është një mesazh për miqtë dhe armiqtë njëlloj, dhe lërini të gjithë të zgjedhin se cilin mesazh duhet të marrin”, tha Vulin, duke kujtuar se Serbia është një vend ushtarak-asnjanës, detyra e të cilit “është për qytetarët e Serbisë dhe të gjithë serbët, pavarësisht se ku jetojnë duhet të ketë një ushtri të aftë që të ruajë neutralitetin e saj ushtarak. ”

“Asnjanësia ushtarake nuk mbrohet nga dobësia, por nga forca. Në nuk jemi neutralë ushtarakë duke thënë ‘unë dorëzohem'”, por duke thënë “unë po mbroj qiellin tim dhe vendin tim. Thelbi i ushtrisë sonë është frenimi,” tha Vulin.

Ai shtoi se Serbia, në dekadat ka treguar se sa e gatshme është të punojë për paqen, edhe pse në dëm të saj, dhe se presidenti i saj, Aleksandar Vuçiç, është “i vetmi udhëheqës i pavarur në Ballkan dhe njeriu i vetëm që vërtet punon për paqen”. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts