Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Trump, sërish gjenial: Gripi spanjoll (1918) ndaloi Luftën e Dytë Botërore (1945)

Presidenti Donald Trump shpërfaqi dhe njëherë gjenialitetin e gafave të tij, kësaj herë lidhur me pandeminë koronavirus.

Ai tha se pandemia e gripit spanjoll ndoshta çoi në fundin të Luftës së Dytë Botërore, ndërkohë që kjo e fundit filloi më shumë se 20 vjet më vonë.

“Pandemia e 1917 vrau midis 50 dhe 100 milion njerëz. Ndoshta kjo është arsyeja pse përfundoi Lufta e Dytë Botërore, pasi të gjithë ushtarët u sëmurën”, tha Trump gjatë një konferencë në Shtëpinë e Bardhë.

Pandemia e gripit spanjoll filloi në 1918, dhe gjyshi i tij Frederick Trump vdiq prej tij në Neë York në të njëjtin vit.

Kohëzgjatja e saj në 1918 dhe 1919 përkon me përfundimin e Luftës së Parë Botërore, por nuk ka asnjë lidhje me Luftën e Dytë Botërore që filloi në 1939.

Gripi spanjoll u zbulua për herë të parë midis personelit ushtarak në pranverën e vitit 1918, dhe që nga ajo kohë u përhap në 500 milion njerëz në të gjithë botën. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts