Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Tri xhamitë më mbresëlënëse të Stambollit përgjatë Bosforit

Xhamitë në bregun e Bosforit mrekullojnë vizitorët e shumtë që shohin arkitekturën e tyre të veçantë dhe pamjet e mahnitshme.

Xhamia e Shemsi Pashës – Kjo xhami ndodhet në distriktin Yskydar të Stambollit. Ajo u financua nga Veziri i Madh Shemsi Ahmet Pasha në vitin 1580 dhe përbën kompleksin më të vogël të ndërtuar nga Mimar Sinan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xhamia Ortakoj – u ndërtua nga Sulltan Abdulmexhidi në vitin 1853. Arkitekti i xhamisë ishte Nikogos Balyan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Xhamia e Dolmabahçes – Është e vendosur në fillim të Bosforit që lidh Marmaranë me Detin e Zi midis Pallatit Dolmabahçe dhe bregun e Kabatash në rrethin Beyoglu.
Arkitektët e Xhamisë së Dolmabahçes ishin Garabet Balyan dhe djali i tij Nikogos Balyan. /tesheshi.com/
auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com