Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Tërheqja e diskutueshme: Gjermania pagoi 1 miliard euro për trupat amerikane

Gjermania ka paguar rreth 1 miliard euro gjatë dhjetë viteve të fundit për të stacionuar ushtrinë amerikane në territorin e saj, dhe SHBA, presidenti i të cilit Donald Trump njoftoi tërheqjen e 9.500 trupave, po paguan shumë herë më shumë.

Dy të tretat e këtyre kostove, 648.5 milion euro, shkuan në masat e ndërtimit të infrastrukturës, dhe 333.9 milion euro për të ashtuquajturat pasoja të mbrojtjes, të cilat përfshijnë dëme të shkaktuara nga trupat amerikane dhe kthimin e investimeve amerikane në bazat e mëparshme.

Këto të dhëna vijnë nga përgjigjja e Ministrisë së Financave, në hetimin e përfaqësuesit të së majtës, Brigitte Freihold.

Avantazhet e bazave në Gjermani

Sidoqoftë, SHBA ka kosto shumë më të larta për vendosjen e ushtrisë së saj në Gjermani.

Departamenti i Mbrojtjes i SHBA vlerëson koston për këtë vit në 8.125 miliardë dollarë, që është 61 herë më shumë se 132.4 milion dollarë që Gjermania i la mënjanë për këto qëllime vitin e kaluar.

Por ushtria amerikane ka avantazhe të mëdha me bazat në Gjermani, sepse furnizon trupa përmes tyre, për shembull, në misione në Irak dhe Afganistan.

Aktualisht, rreth 35,000 trupa amerikane janë të stacionuar në Gjermani. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts