Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Të tjera rreshje në prag: tjetër paralajmërim për përmbytje

Një tjetër paralajmërim ka ardhur nga IGJEMU për përmbyje të mundshme pas disa ditësh, kur pas nja acari e thatësirë pak ditore, priten rreshje shiu të sërishme dhe të furishme gjithashtu.

Sipas informacioneve, intensiteti i reshjeve pritet të shkojë deri në 230mm/24 orë në zona të caktuara, si Qarqet veriore Shkodër, Kukës, Dibër, pa përjashtuar qarqet e tjera.

Duke qenë se këto rreshje mund të ndikojnë në rritjen e nivelit të lumenjve kryesorë si Drini, Mati, Shkumbini, Vjosa, Semani dhe në veçanti të baseneve të Drinit, me pasoja të mundëshme në përmbytje, me qëllim ruajtjen e jetës dhe pronës së popullatës, gjësë së gjallë, objekteve të rëndësisë së veçantë, mjedisit dhe trashëgimisë kulturore, Agjencia Kombëtare e Mbrojtjes Civili kërkon nga pushteti vendor intensifikimin e punës për vënien në gatishmëri të strukturave operacionale vendore dhe qendrore.

Po ashtu. AKMC sugjeron marrjen e masave nga strukturat përgjegjëse për planifikimin dhe parapërgatitjen duke parashikuar, në rast se do të jetë e nevojshme, evakuimin dhe akomodimin e personave, si dhe të gjësë së gjallë – thuhet në paralajmërim. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts