Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Syri fotografik: netë Ramazani në Mekë

Muaji i bekuar i Ramazanit është futur në dhjetëditëshin e fundit të tij, kur dhe përkushtimi i besimtarëve në adhurimin e Zotit shumëfishohet.

Pamjet në botën islame janë thuajse të njëjta ngado, me jetën shoqërore mes muslimanëve që shënon një kulm gjatë këtij muaji.

Në mënyrë të përbashkët kalohen shumë orë të ditës, e veçanërisht të natës, mes agjërimit, leximit të Kur’anit, faljes së namazeve e iftareve.

E megjithatë, atmosferë krejt e veçantë është në Mekë, ku mijëra pelegrinë kanë vërshuar nga e tërë bota për t’i kaluar këto dhjetë ditë të fundit të këtij muaji të madhëruar.

“Në kërkim të mëshirës së Allahut,” e përkufizon atmosferën në Mekë një faqe elektronike arabe; Arab News sjell një tufë fotografish nga Meka, që flasin vetë. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts