Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Suedia “përzë” Kinën: ndalon pajisjet 5G të Huawei dhe ZTE

Suedia, si një masë e sigurisë kombëtare, po fut një ndalim të pajisjeve të grupeve kineze Huawei dhe ZTE për rrjetet telekomunikuese 5G, raporton cituar AFP.

Pajisjet e instaluara të këtyre prodhuesve kinezë do të duhet të hiqen deri më 1 janar 2025, tha Autoriteti Suedez i Telekomunikacionit.

Ndalimi është pasojë e miratimit të ligjit të ri në fillim të vitit dhe është rezultat i një vlerësimi nga autoritetet ushtarake dhe të inteligjencës të cilët po përpiqen të sigurojnë që “përdorimi i frekuencave të mos rrezikojë sigurinë e Suedisë”, tha institucioni në një deklaratë.

Suedia, kompania e së cilës Ericsson është një konkurrencë e Huawei, bashkohet me Mbretërinë e Bashkuar në ndalimin.

Tensione pandemike dhe gjeopolitike

Disa vende evropiane gradualisht po mbyllin dyert e rrjeteve të tyre telekomunikuese ose po mendojnë ta bëjnë këtë.

Vendosja e infrastrukturës 5G në Evropë është ngadalësuar për shkak të tensioneve pandemike dhe gjeopolitike midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës.

Bashkimi Evropian ka premtuar të rrisë zhvillimin e rrjeteve 5G duke siguruar disponueshmërinë e spektrit të radios 5G para fundit të vitit 2020. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts