Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Skizma nga Ukraina, Kisha ruse ndërpret dialogun me kreun e Kishës greke

Kisha Ortodokse Ruse ka njoftuar se po pezullon dialogun ekumenik me Kryepeshkopin e Athinës dhe të gjithë Greqisë, Jerome II, tha shefi i departamentit të marrëdhënieve me jashtë të Patriarkanës së Moskës, Mitropoliti Volodymyr Ilarion.

Në lidhje me këtë, siç shpjegohet nga Ilarion, Patriarku rus Kirill nuk do të përmendë emrin e Kryepeshkopit të Athinës gjatë shërbimit të tij.

Në të njëjtën kohë, Kisha Ortodokse Ruse do të vazhdojë të angazhohet në dialog me të gjithë përfaqësuesit e Kishës Ortodokse Greke që nuk i njohin “skizmat e Ukrainës”.

Më 12 tetor, Këshilli i Kishës Ortodokse Greke njohu të drejtën e Patriarkut Bartolomeu të Kostandinopojës për të autorizuar autoqefalinë.

Parlamenti i dha gjithashtu Kryepeshkopit të Athinës dhe gjithë Greqisë, Jerome, të drejtën të “vazhdojë të merret me çështjen e njohjes së Kishës së Ukrainës”. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts