Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Shumica e kompanive gjermane duan punë të përhershme nga shtëpia

Kriza e koronavirusit mund të jetë një nxitje për Më shumë se gjysma e kompanive në Gjermani, 54 përqind, duan që puna nga shtëpia të mbetet e përhershme, sipas një studimi të institutit IFO dhe një sondazhi nga rrjeti profesional online LinkedIn, i kryer midis anëtarëve të tij.

“Kriza e virusit koronar mund të jetë një nxitje për angazhimin e përhershëm të punës nga shtëpia,” tha Oliver Walk, drejtori i Qendrës për Organizatën Industriale dhe Teknologjitë e Re dhe bashkëautor i këtij studimi të përbashkët.

Të dhënat nga sondazhi i IFO tregojnë se tre të katërtat e kompanive në Gjermani janë pajtuar me një pjesë të forcës së tyre të punës për të punuar nga shtëpia, si një mënyrë për të përballuar krizën, sipas një deklarate të institutit të Mynihut.

Në të njëjtën kohë, një studim i kryer midis anëtarëve të rrjetit profesional LinkedIn në Gjermani tregon se pothuajse gjysma e të anketuarve thanë që ata tani punojnë në shtëpi për shkak të pandemisë.

“Për shumë kompani, këto aranzhime të reja pune përfshijnë investime të konsiderueshme në infrastrukturën dixhitale dhe teknologjinë e re të komunikimit. Një kthim i plotë në mënyrën e vjetër të punës, nuk ka të ngjarë,” shpjegon Walk.

Sipas studimit, për 56 përqind të të punësuarve në Gjermani sot, puna e përkohshme nga shtëpia është e mundur, ndërsa para pandemisë është përdorur vetëm gjysma e këtij potenciali.

Për më tepër, një analizë e punëve të reklamuara dhe punëkërkuesve në LinkedIn tregon se numri i shikimeve të reklamave për punë nga shtëpia është më shumë se dyfish.

“Megjithatë, në të ardhmen, punët që konsiderohen të jenë plotësisht të mundshme nga shtëpia, ka të ngjarë të vazhdojnë të jenë një përjashtim,” tha Jean-Victor Alipour, bashkëautor i studimit të IFO.

“Ne e dimë që mungesa e kontakteve sociale, e cila përfshin punën nga shtëpia, mund të jetë një barrë në planin afatgjatë dhe se vetëm bota dixhitale nuk lejon të gjitha aspektet e shkëmbimit krijues ose transferimit të njohurive dhe ideve. Në këtë mënyrë, përfitimet e autonomisë dhe fleksibilitetit të punës nga shtëpia kombinohen me përfitimet e kontaktit social në vendin e punës”, shpjegon Alipour. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts