Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Shkencëtari rus synon revolucion në teknologjinë kompjuterike

Një fizikant nga Rusia ka vendosur të krijojë një kompjuter me antena të drejtuara nga plazma.

Eksperimentet për të revolucionuar kompjuterat e kohës tonë u mundësuan nën mbështetjen e Institutit të Fizikës dhe Teknologjisë së Moskës (MIPT) si dhe Universitetit ITMO dhe u publikua nga revista shkencore ACS Photonics në fund të muajit korrik.

Një zbulim i tillë është i rëndësishëm për të krijuar tranzitorin e parë optik dhe si rrjedhojë edhe kompjuterat e parë optikë të gjeneratës së re të cilët do të jenë në gjendje të përmbajnë më shumë informacione sepse do të mbivendosen në fotone. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com