Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Shkencëtarët pohojnë: Një pjesë e madhe e të sëmurëve me COVID, s’do të zhvillojnë kurrë antitrupa

Antitrupat ndaj koronavirusit të ri nuk duhet të konsiderohen provat e vetme që dikush ka kontraktuar COVID-19, kanë bërë të ditur shkencëtarët në Spitalin Universitar Strasburg, duke paralajmëruar se duke u mbështetur vetëm në zbulimin e antitrupave mund të privojnë depërtimin në shkallën e vërtetë të epidemisë.

Ekipi studioi nëntë raste të konfirmuara të pacientëve COVID-19 me një pamje të butë të sëmundjes nga shtatë familje dhe tetë anëtarë të tjerë të familjeve të tyre që më vonë zhvilluan simptoma të infeksionit.

Në gjashtë nga tetë kontaktet e pacientëve origjinalë, simptomat u shfaqën brenda një deri në shtatë ditë pas simptomave në grupin e parë të pacientëve.

Të gjithë pacientët në grupin e parë zhvilluan antitrupa, e konstatuar pas një analizë e gjakut të tyre pas shërimit. Në të gjithë ata, deri në 69 ditë pas simptomave të para, u zbuluan qelizat T – një komponent kryesor i sistemit imunitar, i cili mund të zbulojë dhe sulmojë koronavirusin. Por anëtarët e familjes që më pas u sëmurën, sipas testeve, nuk zhvilluan antitrupa. Gjashtë nga tetë kishin qelizat e tjera të sistemit imunitar në gjakun e tyre që treguan se ishin të infektuar – dhe deri në 80 ditë pas simptomave të para, ata kishin qeliza T.

“Përgjigja e qelizave T mund të jetë një tregues më i ndjeshëm i ekspozimit ndaj virusit SARS-CoV-2 sesa antitrupave,” njoftuan shkencëtarët

“Rezultatet tona sugjerojnë që analizat epidemiologjike, të cilat mbështeten vetëm në antitrupa në zbulimin e virusit, mund të çojnë në një nënvlerësim të konsiderueshëm të shtrirjes së ekspozimit ndaj virusit”, u konkludua prej tyre. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts