Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Sarandë: moti i rënduar godet “krenarinë” vaditëse të komunizmit

Një pjesë e territorit shqiptar kaloi të tjera orë të vështira nga reshjet e dendura, të cilat sollën të tjera përmbjtje gjatë natës.

Njoftohet për dalje nga shtrati të lumenjve Ishëm dhe Erzen, të cilat përshkojnë një Shqipërinë e Mesme deri në Adriatik, ku si pasojë janë përmbytur hektarë të tërë tokash në zonat e Durrësit dhe Kurbinit.

Përmbyjtje ka gjithashtu dhe në Obot, në Shkodër, një zonë e njohur për këtë bela që pas rënies së komunizmit.

Ndërkohë, shirat dhe moti i rënduar kanë këputur një mes një vepër të kohës së komunizmit, kanalin vaditës “Thoma Filipeu” në zonën e Finiqit në Sarandë, e cila ka shërbyer dikur për vaditjen e fushave të Vurgut, pas tharrjes së kënetës së atyshme në vitet ’60-të.

Thuhet se për këtë vepër ekzistonte një projekt rehabilitues nga qeveria aktuale. /tesheshi.com/   

 

 

auto pjese dak

Related posts