Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Saga e një gjyqi: pse u dënua me 8 burg në mungesë nipi 70-vjeçar i Titos

Edward Broz, 70 vjeç, një nga nipërit e ish-presidentit jugosllav Josip Broz Tito, u dënua në mungesë në Gjykatën e Lartë në Beograd me 8 muaj burg për një aksident rrugor në vitin 1992 në lagjen Zemun, në të cilin humbi jetën shoku i tij G.P.

Fillimisht u dënua në shkallën e parë në mungesë, pasi ndodhet në arrati që nga viti 2008 dhe dyshohet se jeton në Zagreb.

Ai u dënua për veprën penale të “veprës së rëndë kundër sigurisë së transportit publik”, i tha Gjykata e Lartë në Beograd.

Një seancë e Gjykatës së Apelit për ankesat kundër këtij vendimi të shkallës së parë është caktuar për të enjten, 11 mars.

Edward Broz iku në Kroaci menjëherë pas aksidentit, por u arrestua 16 vjet më vonë, më 21 janar 2008 në vendkalimin kufitar Batrovci, kur ai u përpoq të hynte në Serbi.

Pas tre ditësh paraburgimi, ai u la i lirë për t’u mbrojtur, por pasaporta iu konfiskua dhe ai u urdhërua të paraqitej në polici për 15 ditë.

Në fund të marsit 2008, ai u paraqit në fillim të gjyqit para Gjykatës së Lartë në Beograd dhe paraqiti mbrojtjen dhe pendimin e tij për vdekjen e mikut të tij, por u zhduk përsëri.

Më saktësisht, ai nuk u paraqit në seancat dëgjimore në maj, qershor dhe shtator 2008, kështu që gjykata lëshoi ​​një urdhër arresti ndërkombëtar për të në tetor të atij viti.

Kjo çështje u pezullua në Gjykatën e Lartë në Beograd, por gjyqi në mungesë të tij filloi në fillim të vitit të kaluar, i cili përfundoi me vendimin e përmendur. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts