Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Rusia: Infektimi i qëllimshëm me koronavirus, akt terrorist

Rastet në të cilat njerëzit mund të infektojnë të tjerë qëllimisht me koronavirus, gjë që do të çonte në vdekje, do të trajtohen si terrorizëm, huliganizëm dhe akte sabotazhi në Rusi, raporton Tass.

“Nëse vdekja e një ose më shumë personave është shkaktuar nga një shkelje e qëllimshme e masave sanitare dhe epidemiologjike, ajo do të klasifikohet si terrorizëm, huliganizëm ose akte sabotimi”, tha shërbimi për shtyp i komitetit legjislativ të Duma-s ruse.

Më parë, Presidenti i Duma-s Vyacheslav Volodin paraqiti legjislacionin për të forcuar masat ndëshkuese për shkeljet e rregullave epidemiologjike që shkaktojnë infektim ose vdekje të gjerë nga pakujdesia,.

Sipas propozimit, nëse një shkelje e karantinës rezulton në vdekjen e një personi, personi përgjegjës do të dënohet me burg deri në pesë vjet.

Dhe nëse një person i infektuar shkakton vdekjen e dy ose më shumë personave, ai dënohet me shtatë vjet burg. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts