Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Rreziku që iu kanoset fëmijëve që mbajnë gishtin në gojë

Fëmijët që fusin gishtin e tyre në gojë apo kafshojnë thonjtë, janë të prirur të preken më pak se fëmijët e tjerë nga alergjia. Sipas studiuesve të revistës Pediatrics, kjo ndodh për shkak të ekspozimit më të lartë të këtyre fëmijëve ndaj baktereve.

Gjatë thithjes apo kafshimit të gishtit fëmijët mund të marrin mikrobe që forcojnë sistemin imunitar të tyre, duke i bërë ata më pak të prekshëm nga virozat e stinës apo alergjive të formave të ndryshme.

Në studim janë angazhuar fëmijë të moshave pesë, shtatë, nëntë dhe 11 vjeç, të cilët fusin gishtin në gojë apo kafshojnë thonjtë dhe rezultatet përfundimtare të studimit lidhen me të dhënat që janë marrë nga njerëz të moshës 13-33 vjeç ( të cilët në fëmijërinë e tyre kishin veset e sipërpërmendura).

Rreth një e treta e fëmijëve që thithnin gishtin në moshën 13 vjeçare, ishin 80% më pak të rrezikuar ndaj alergjive në krahasim me moshatarët e tyre. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts