Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Rrëfimi i një gruaje të bukur: të të lë burri për sytë blu!

Rizikat dhe fëmijët e saj vuajnë nga i ashtuquajturi albinizëm okular, e cila është një gjendje e zakonshme e padëmshme pa ndikuar në shikimin, e shfaqur te bluja e syve. Ky fenomen është për shkak të një çrregullimi gjenetik.

Kjo nigeriane e bukur me sy blu i tha BBC se burri i saj e la atë, si dhe vajzat e tyre, për shkak të ngjyrës së syve të tyre.

Ajo thotë se vuan komente të ndryshme në qytetin ku jeton dhe se fëmijët e saj quhen shtriga.

“Burri im më përzuri, ashtu si fëmijët, sepse kemi sy blu. Kur vajza ime shkon shkollë, fëmijët qeshin me të dhe i thonë: shikoni syve të shtrigës “.

Për shkak të syve blu që kanë fëmijët, familja e burrit tim ndikoi tek ai. Ata e pyetën nëse dëshironte të kishte fëmijë me sy blu. Pas lindjes së vajzës së parë që kishte sy blu, e dyta gjithashtu kishte sy blu. Ata i thanë atij gjëra të tilla për shkak të të cilave ai ndryshoi qëndrimin e tij ndaj nesh,” tha Rizikat.

Ajo po jeton me prindërit që kur u largua nga shtëpia e burrit të saj.

“Ata po m’i ushqejnë fëmijët e mi”, tha ajo.

Vajza e parë është pothuajse pesë vjeç dhe ende nuk ka filluar shkollën.

“Unë po përpiqem t’i edukojë vetë, por nuk kam kapacitet ta bëj këtë,” shtoi ajo.

Rizikat dhe vajzat e saj përballen me diskriminim, për shkak të ngjyrës së syve.

“Kur ec, ndodh që një fëmijë të vrapojë pasi të më shohë”, tha Rizikat.

Të gjitha këto i thotë kjo grua trime përmes një buzëqeshjeje.

“Unë kam lindur me sy blu. Askush nuk i kishte as nga nëna ime dhe as nga babai. Kur isha në shkollë të mesme, menaxhmenti më kërkoi të bëja disa teste sepse ata menduan se sytë e mi nuk ishin normalë.

Unë shoh qartë. Edhe fëmijët e mi kanë shikim të mirë. Nuk ka asnjë problem me sytë e tyre. Dhe kjo është arsyeja pse unë i jam mirënjohës Zotit. Dhe unë nuk e fajësoj atë për sytë blu që kanë fëmijët e mi”, tha ajo.

Burri i saj mohon që i la ata për shkak të syve blu. Ai pretendon se ajo nuk ishte një grua e kënaqur me të. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts